SZENTEGYHÁZA VÁROS értesíti az érdekelteket, Szentegyháza Város Fenntartható Mobilitási Tervét 2021-2030 időszakra a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a környezetre jelentős hatást nem gyakorló stratégiai tervek közé sorolta, melyek esetében nem szükséges, környezeti vizsgálat elkészítése.

A döntés alapjául szolgáló ügycsomó megtekinthető a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, hétfő - csütörtök 800-1630 óra között, pénteken 800-1400 óra között.

 Az érintettek észrevételeiket e döntéssel kapcsolatosan a hirdetés megjelenésétől számított 10 napon belül nyújthatják be a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez, Csíkszereda, Márton Áron utca 43 szám alatt;

          Tel:0266 - 312454; 0266 - 371313; fax:0266 – 310041; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A döntéstervezet megtalálható az Ügynökség internetes oldalán: 

                             apmhr.anpm.ro/Reglementări/Avizul de mediu.

Szentegyháza Város Önkormányzata a 2024-es program keretében támogatást nyújt az egyházaknak, a saját pénzügyi forrásaik kiegészítésére, a következő tevékenységeik megvalósítása céljából:

- templomok és más egyházi épületek építése (az érvényben levő törvényes előírások szerinti műszaki-gazdasági dokumentációk jóváhagyásának feltételei mellett) és javítása;
- fenntartási és működési költségek finanszírozása azon egyházközségek számára akik nem rendelkeznek jövedelemmel, illetve nem elég jövedelemmel rendelkeznek;
- egyházak tulajdonában levő vagyontárgyak állagmegóvása és karbantartása;
- egyházak által végzett szociális és egészségügyi tevékenységek;
- vallási-kulturális múzeumok kialakítása és javítása;
- az egyházakhoz tartozó szociális és egészségügyi tevékenységekre használt ingatlanok építése, kialakítása és javítása;
- egyházkerületek vagy vallási központok székhelyének építése és javítása;
- egyházak tulajdonában levő teológiai iskolák székhelyének építése és javítása.


Részvételi feltételek

- Nem hagyunk jóvá vissza nem térítendő támogatást azoknak az egyházközségeknek, amelyek nem számolták el az előző évben jóváhagyott vissza nem térítendő támogatást, nem fizették vissza a jóváhagyott és el nem számolt összegeket (beleértve az összegekhez tartozó késedelmi kamatokat és büntetéseket).
- A fenntartási és működési költségekre pályázók kötelezően kell bizonyítsák, hogy nem rendelkeznek jövedelemmel illetve nem elég jövedelemmel rendelkeznek ezen költségek megtérítésére.
- A pénzügyi támogatás igénylésére összeállított iratcsomónak kötelezően tartalmaznia kell az egyházi főhatóság engedélyét, a Szentegyháza Város Önkormányzatától igényelt pénzügyi támogatás megszerzésére.
- A támogatáshoz a pályázónak legalább 10%-os önrészt kell biztosítania.
- Az önrész értéke a támogatás értékére számolódik.
- Az önrészt a kérelmező egyházközség fogja biztosítani és elszámolni a kérésben szereplő költségelőirányzatból (devizből).
- A pénzügyi támogatásra jóváhagyott összegek teljes egészében vagy adott esetben részletekben a kérelmező egyházközségnek lesznek kiutalva, az egyházi főhatóság tájékoztatásával.
- Az elszámoló okiratokat 2024. december 16-ig kell benyújtani. Ajánlott az elszámoló okiratok benyújtása a munkálatok elvégzése és átadása utáni 30 napon belül, de nem később, mint a finanszírozási szerződés határidejének lejárta (2024. december 16.).
- Abban az esetben, ha a pályázati kérelem nem felel meg a részvételi feltételeknek, nem lesz kiválasztva támogatásra. Ennek értelmében javasoljuk, hogy olvassák el figyelmesen a pályázási útmutatót!
- A program futamideje: a 2024-es év.


A pályázat leadási módja és határideje:
- A leadásra előkészített pályázatokat  elektronikus formában (szkennelve pdf.ben) kérjük beküldeni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy nyomtatott papír formában a szentegyházi Polgármesteri Hivatal titkárságán.

- Leadási határidő: 2024. Április 30., 13 óra.


A támogatás a program útmutatójában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely Szentegyháza Polgármesteri Hivatalának székhelyén (Szentegyháza, Öntők u. 20 szám), valamint letölthető a szentegyházi tanács honlapjáról: https://www.primariavlahita.ro
Kapcsolattartó személy: Pető Csaba, tel.: 0751150185, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

csatolmanyok

Szentegyháza Város Önkormányzata értesíti az érdekelteket, hogy a Szentegyháza város integrált városfejlesztési stratégiája 2021-2030 terv bemutatott változatára környezetvédelmi véleményezést kérelmezett.

Az érdekeltek az említett terv környezeti hatásaival kapcsolatos észrevételeiket írásban, az észrevételező adatainak feltüntetésével megtehetik napota : hétfő-csütörtök 0800 - 1630, péntek 0800-1400  óra között, a Hargita megyei Környezetvédelmi Ügynökségnél (Csíkszereda, Márton Áron utca, 43 szám) 24.04.2024 dátumig.

Szentegyháza Város Önkormányzata értesíti az érdekelteket, hogy a Szentegyháza város fenntartható mobilitási terve 2021-2030 terv bemutatott változatára környezetvédelmi véleményezést kérelmezett.

Az érdekeltek az említett terv környezeti hatásaival kapcsolatos észrevételeiket írásban, az észrevételező adatainak feltüntetésével megtehetik napota : hétfő-csütörtök 0800 - 1630, péntek 0800-1400  óra között, a Hargita megyei Környezetvédelmi Ügynökségnél (Csíkszereda, Márton Áron utca, 43 szám) 2024.04.24 dátumig.

Szentegyháza Város Polgármesteri Hivatala versenyvizsgát szervez a következő szerződéses munkakör betöltésére:

 

Takarító – meghatározatlan időre

 

A versenyvizsga a polgármesteri Hivatal székhelyén lesz megszervezve: 2024. március 11-én 10,00 órától írásbeli.

Jelentkezni 2024. március 7., 15,00 óráig lehet a Polgármesteri Hivatalnál.

A jelentkezőknek meg kell felelni az 1336/2022 számú Kormányhatározat előírásainak.

Jelentkezéshez szükséges iratok:

- Kérés (formanyomtatvány);

- Személyi igazolvány másolat, (házassági levél másolat, gyerekek születési bizonyítványának másolata);

- Érettségi diploma másolat;

- Munkakönyv, vagy más régiséget igazoló okirat;

- Igazolás a büntetlen előéletről (cazier judiciar);

- Orvosi igazolás;

- Önéletrajz.

Bővebb információt a Polgármesteri Hivatalnál vagy a 0266-246634 telefonszámon kaphatnak.

 

 

Polgármester

Lőrincz Csaba

 

Selectare dosar.

Borderou de notare, proba scrisa.

Anunt interviu.

Anunt final.

SZENTEGYHÁZA VÁROS, Szentegyháza Város, Öntők utca, 20 szám alatti székhellyel, értesíti az érintett nyílvánosságot, hogy a „ Gázhálózat bővítése ”, című tervre hozott módosításokra, Homoródfürdőn, a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség 2024 február 6.-án, eseti elbírálás alapján döntést hozott- aktualizálja 27/2021-es számú döntést - környezeti hatástanulmány elkészítése nélkül,.

A döntés tervezete, valamint az ezt megalapozó érvek megtekinthetőek a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, Csíkszereda, Márton Áron utca 43 szám alatt, munkanapokon hétfőtől-csütörtökig 8,00 – 16,30 óra között, pénteken 8,00-14,00 óra között, valamint a http://apmhr.anpm.ro internetes oldalon.

Az érintettek a döntéstervezetre vonatkozó észrevételeiket a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség honlapján megjelent hírdetéstől számított 10 nap alatt nyújthatják be a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez.

Fax: 0266-310041, e-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szentegyháza Város Önkormányzata nyílt árverést hirdet.

Egy SKODA RAPID típusú személygépkocsi (amelynek gyártási éve 2013) kerül kalapács alá.

Az induló ár: 14.640,00 lej.

A licithez szükséges dokumentáció leadásának határideje: 2023. december 11-én, 11,00 óra. A tenderfüzetet -amelyben megtalálhatók a további részletek-, a szentegyházi Polgármesteri Hivatal pénztárában lehet megvásárolni 50 lej értékben.

Az árverés időpontja: 2023. december 11, 12 óra, helyszíne: a szentegyházi Polgármesteri Hivatal székhelye: Szentegyháza, Öntők utca 20 sz., Hargita megye.

A gépjárműről és az árverésről felvilágosítás kapható munkaidőben a +40 266246634, vagy a 0751150185-ös telefonszámon.

 

LŐRINCZ Csaba

Polgármester

Szentegyháza Város Polgármesteri Hivatala versenyvizsgát szervez a következő szerződéses munkakör betöltésére:

 

1 Sofőr (iskolabusz vezető), meghatározatlan időre

 

A versenyvizsga a polgármesteri Hivatal székhelyén lesz megszervezve: 2023. november 16-án 10,00 órától, írásbeli.

Jelentkezni 2023. november 8., 15,00 óráig lehet a Polgármesteri Hivatalnál.

A jelentkezőknek meg kell felelni az 1336/2022 számú Kormányhatározat előírásainak.

Jelentkezéshez szükséges iratok:

- Kérés (formanyomtatvány);

- Személyi igazolvány másolat, (házassági levél másolat, gyerekek születési bizonyítványának másolata);

- Legalább D1 kategóriás jogosítvány és referencia engedély (atestat);

- Munkakönyv, vagy más régiséget igazoló okirat;

- Igazolás a büntetlen előéletről (cazier judiciar);

- Orvosi igazolás;

- Önéletrajz.

Bővebb információt a Polgármesteri Hivatalnál vagy a 0266-246634 telefonszámon kaphatnak.

 

 

 

 

 

Polgármester

Lőrincz Csaba

Véletlenszerű Kép

site_015.jpg