Tisztelt lakók !!!

    Mint ismeretes, Románia az uniós csatlakozással kötelezettséget vállalt az ivóvíz és szennyvíz közműrendszerének bővítésére és felújítására. A Harvíz Rt. a Hargita megye ivóvíz és szennyvíz közműrendszereinek bővítése és felújítása című projekt keretében teljesítette ezen a téren vállalt szolgáltatói kötelezettségeit. Kiépített a szolgáltatási területén több mint 10.000 víz és 10.000 szennyvízbekötést telekhatárig, így biztosítva az ingatlanok rácsatlakozás technikai feltételeit.

    Tekintve, hogy az Európai Unióval szemben vállalt 98% százalék helyett a mi településünkön csak 33,3% a rácsatlakozási arány, a környezetvédelmi őrség októberig adott határidőt a lakosságnak a rácsatlakozásra, ami után ellenőrzéseket fog végezni.

     Ugyanis a 241/2006 – os újraközölt Törvény 31. cikkelyének 14. bekezdésének értelmében „attól függetlenül, hogy jogi, avagy fizikai személy a felhasználó, illetve hálózatból vagy saját forrásból származó vizet használ, kötelező az újonnan kiépített, vagy már létező szennyvízhálózatra csatlakozni, amennyiben nincs kiépítve saját, megfelelő minőségű tisztított vizet előállító, fejlett technológiával ellátott szennyvíztisztító berendezésük”.

            Tehát amennyiben a csatlakozás feltételei biztosítottak, kötelező a szennyvízhálózatra való csatlakozás, ellenkező esetben a 241 – es újraközölt Törvény 39. Cikkelyének 5. bekezdése alapján a Nemzeti Környezetőrség 2000 – 4000 lejig terjedő bírságot szabhat ki !

            Tisztelettel kérjük az érintett lakókat, hogy azokban az utcákban, ahol útfelújítás zajlik ott a lehető legrövidebb időn belül csatlakozzanak a szennyvízhálózatra, hogy ne hátráltassák a felújítás folyamatát!!!

A szolgáltató felhívása szerint a csatlakozás 3 lépésben történik:

  1) Vegye fel a kapcsolatot a Harvíz területi megbízottakkal, a Szentegyháza Berényi Margit utca 38 szám alatt, munkanapokon 900- 1100 óra között.

  2.) A területi megbízottnál vagy a Harvíz székhelyén (Csíkszereda, Akác utca 1 szám) számla ellenében fizesse be a mindössze 80 lejes kedvezményes engedélyezési díjat, amelynek teljes ára 270 lej lenne és beszélje meg a kivitelezés részleteit a csatlakozási engedély alapján, amelyet legkésőbb 15 napon belül kézhez kap.

   3.) Miután a csatlakozás kivitelezése megtörténik, azonnal megkötik a szolgáltatói szerződést.

   Azon lakók, akik már csatlakoztak a szennyvízhálózatra, de ezt nem jelezték a Harvíz szolgáltatónál és a szerződésükben nem szerepel a csatornahasználat, úgy vannak nyilvántartva, mint aki még nem csatlakozott a rendszerre !!

   A megkötött szolgáltatói szerződéssel igazolja, hogy ön már rá van csatlakozva a központi szennyvízrendszerre és tovább nem szennyezi a környezetet, így mentesül a törvény által kilátásba helyezett bírság kifizetésétől.

 

Tisztelettel
Sándor Lajos
Alpolgármester

Véletlenszerű Kép

site_013.jpg